Köszönjük, hogy felkereste honlapunkat.

Áraink

Tiszta vizet a pohárba: komplett temetés 50.000 Ft-ból?

Honlapunkon ne keressen félrevezető marketing ajánlatokat. Egyes szolgáltatók honlapjukon azzal próbálják magukhoz csábítani a trauma miatt rossz lelkiállapotba kerülő hozzátartozókat, hogy már 80-90 ezer forinttól ajánlanak koporsós temetést, 50-60 ezer forinttól hamvasztásos temetést, s 90-100 ezer forinttól hamuszórásos temetést. Mi ezt nem tesszük meg, mert ez félrevezető reklám, a teljes végösszeg nem ennyi, ez csak egy része annak. Aki már temettetett ravatalozással a Debreceni Köztemetőben, tudja, hogy hamvasztásos temetés nem rendelhető 200–220 ezer Ft, koporsós temetés 300-350 ezer Ft., s hamuszórásos temetés névfelírással az emléktáblára 300-350 ezer forint alatt. Bővebben rólunk és az elveinkről..

Tekintettel arra, hogy Társaságunk elsődlegesen a debreceni Köztemetőben elvégzendő temetésekkel összefüggésben nyújt szolgáltatást, így árainkat a debreceni Köztemetőben alkalmazandó  szolgáltatási árakkal egészítettük ki. Amennyiben más települések temetőit érintő szolgáltatási igény merül fel irányunkban, úgy egyedi árinformációk beszerzésével tudunk segítséget nyújtani   megrendelőinknek.

Debrecenben a temetés költségei több csoportba osztva jelenhetnek meg, attól függően, hogy ki hol rendeli meg elhunytja temetését, illetve az azzal összefüggő szolgáltatásokat.

A debreceni Köztemetőt az önkormányzattal kötött kegyeleti közszolgáltatási szerződés alapján az A.K.S.D. Kft. üzemelteti, s a jelenleg érvényes helyi önkormányzati temetőrendelet kizárólagos  jogot biztosított az üzemeltető cég számára a Köztemetőn belüli szolgáltatások ellátására.

Ebből eredően a temetési költségek egy igen jelentős hányada – függetlenül attól, hogy a hozzátartozó kinél rendeli meg elhunytja eltemetését, – kötelezően megfizetendő temetőn belüli  szolgáltatási díjakból  tevődik  össze.

Ezen díjelemek mind a hagyományos, és  mind a hamvasztásos temetéseknél egyaránt megjelennek:

  • Létesítményhasználati  díj:

(magába  foglalja az elhunyt és temetkezési áruk átvételét, 4 napi halott hűtést, teremdíjat)

57.780,- Ft

  • Ravatalozás  díja teremtől  függetlenül a legolcsóbb

ravatalozási díjtétel (1 típusú)

50.900,- Ft

  • Gyász gépkocsi  használat a ravataltól- a  sírig

10.840,- Ft

  • Koporsó  leengedése a  sírba,

3.590,- Ft

vagy  urnaelhelyezés  sírba,  fülkébe

2.160,- Ft

  • Ügyintézési díj az A.K.S.D. Kft. temetés-felvételi irodájában

3.900,- Ft

  • Artisjusnak  fizetendő  zeneszerzői  jogdíj

1.060,- Ft

  • sírásás  normál

26.200,- Ft

  • sírvisszahantolás normál

8.130,- Ft

vagy urna sírásás

7.410,- Ft

            és visszahantolás  urnasírnál

1.730,- Ft

A  fentiekből kiderül, hogy a legegyszerűbb koporsós temetés megrendelése esetében a temetőüzemeltetőnél minimum kifizetendő díjösszeg 162.400,- Ft, a legegyszerűbb hamvasztásos temetésnél pedig 135.780,- Ft.  Ezek  a  díjak  nem tartalmazzák a  temetési helyek díjait, s az egyéb temetést kiegészítő szolgáltatások díjait sem.

Társaságunk ezekre a díjakra természetesen semmilyen közvetítői díjat, jutalékot nem számol fel, csak az üzemeltető által felénk számlázott díjakat számlázzuk  tovább.

A temetési díjaknak további elemei a társaságunk által végzett egyéb saját szolgáltatási díjak, és biztosított temetkezési áruféleségek díjai, melyet a csatolt táblázatok tartalmaznak.

Ugyancsak temetési költségelemek a  szertartásvezetők díjai, az egyéb kiegészítő szolgáltatások, pl. gyászjelentés, köszönetnyilvánítás stb.

Mellékleteink  tartalmazzák: (kattints!)

 

A temetkezési szolgáltatások és termékek árai bruttó árak, 27%-os ÁFA-t tartalmaznak.